Kasteeltuin

De kasteeltuin aan de Rentmeesterlaan is een plek waar basisschoolkinderen op woensdag- en vrijdagmiddag gezellig en veilig met elkaar kunnen spelen. In de zomerperiode is de Kasteeltuin ook op vrijdagmiddag geopend. De Kasteeltuin wordt beheerd door vrijwilligers uit de buurt.

Op het terrein staan 2 zeecontainers fleurig geschilderd vol met speelgoed die de kinderen mogen gebruiken. Er is meer dan voldoende ruimte, verhard en gras, om heerlijk te spelen. De kinderen kunnen onder andere spelen met skelters, fietsen, space-scooters, steppen, drifters, enz. Ook zijn er voldoende knutselspullen om b.v. te plakken, kleuren, verven en is er de mogelijkheid om gezelschapsspelletje te spelen, voor alle leeftijden van de basisschoolkinderen is er wel iets te vinden om te doen.

Van de kinderen wordt wel verwacht dat ze het altijd eerst vragen als ze ergens mee willen spelen en als ze klaar zijn met spelen het geleende speelgoed weer terug brengen. In de zomerperiode, bij lekker warm weer, wordt ook regelmatig voor waterpret gezorgd.

Daarnaast organiseren de vrijwilligers elke zomer een zomerspektakel met springkussens, stormbanen en leuke spelletjes.  Een dag vol plezier voor de kinderen. Elke maand wordt er een keer een extra leuk evenement bedacht door de vrijwilligers.

De kinderen krijgen een bekertje ranja, een lekker snoepje en in de zomer wordt op zijn tijd ook weleens op een ijsje getrakteerd. Voor de ouders die bij hun kinderen willen blijven is er de mogelijkheid om een bekertje koffie of thee te drinken.

Voor alle nieuwtjes kun je lid worden van onze facebook groep onder de naam Kasteeltuin. De vrijwilligers van de Kasteeltuin zijn nog op zoek naar vrijwilligers uit de buurt die hun team willen versterken. Voor meer info kun je mailen naar:

sjef@goirke-hasselt.nl of naar kasteeltuin@goirke-hasselt.nl